Gentle reminders #2

// Hulp vragen maakt je niet tot last. Je verdrietig, leeg of hopeloos voelen maakt je geen slecht persoon. Je bent mens, je bent waardevol en je hebt recht op net zoveel steun als jij nodig hebt.

// Oké, ik weet dat er mensen zijn met vreselijk gedrag. Maar weet ook dat er mensen zijn die stoppen om te genieten van mooie bloemen, mensen die knorren van het lachen, mensen die anderen willekeurig complimenteren, mensen die foto’s van hun vrienden maken omdat ze graag zien dat ze blij zijn, mensen die niet uitgepraat raken over de dingen waar ze passie voor hebben, mensen die blozen en stotteren, mensen die aardig zijn, mensen die warm zijn, mensen die net de extra stap voor je zullen zetten om je vertrouwen te winnen en mensen die graag liefde uitdelen. Weet gewoon dat die mensen er ook zijn.

// Zeg alsjeblieft nooit sorry omdat je gevoelig of emotioneel reageert. Het is een teken dat je een groot hart hebt en niet bang bent om het anderen te laten zien. Het tonen van je emoties is alleen maar een kracht en we hebben meer mensen zoals jij nodig.

// Wees zeker van je doelen, maar flexibel met je methodes.

// Er zijn dagen dat je het even nodig hebt om alleen te zijn, weg van de drukke wereld. Met een kleedje op de bank, met je hoofd in een boek, je gedachten bij een serie of muziek. Geef jezelf soms gewoon die tijd. Je bent niet gek, je bent weer even aan het opladen.

// Eerlijk? Soms is het oké om verdrietig te zijn. Het is oké om dagen te hebben dat je niet lekker in je vel zit en tot niets kunt komen. Je hoeft al die ‘negatieve’ emoties niet steeds weg te stoppen en alleen maar aan het positieve te denken, waardoor je jezelf forceert om blij te zijn terwijl je dat van binnen niet zo voelt. Huil het eruit, zet zielige muziek op, geef jezelf toestemming om even niet-oké te zijn en voel je daar niet schuldig om. Dat is oké, realistisch en ook nog eens gezond voor je.

Comments

  1. Kaylin says

    Zo enorm blij dat je nog eens iets postte. Het was wat stiller maar ik heb je nooit ontvolgt omdat ik je terugkeer zeker niet wou missen.
    Hele mooie gedachtes en opkikkers die je deelt. Dank je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *