Tevreden met jezelf in badkleding

De zomervakantie komt eraan en je bent je waarschijnlijk al aan het voorbereiden op de reisjes die komen gaan. Helaas is dit ook de tijd van het jaar dat we worden begroet door de nieuwste dieet-trends die ons willen helpen ‘het perfecte bikini-lichaam te krijgen’. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik word een beetje moe van het signaal dat vrouwen er op een bepaalde manier uit moeten zien op vakantie. De dieetcultuur vertelt ons steeds dat wij vrouwen iets moeten veranderen aan ons lichaam en we ons moeten aanpassen om geaccepteerd te worden. Ga-eens-weg-joh! Als je een bikini aantrekt heb je een bikini-lichaam, of het nu in lijn ligt met het media-beeld van een bikini-lichaam of niet.

Elk jaar weer straffen vrouwen hun lichamen met slopende workout routines en schrappen ze allerlei voedsel, omdat de dieetcultuur hen vertelt dat dit dé manier om je fantastisch te voelen op het strand. Maar laat me je één ding vertellen: geen enkel dieet zal je meer van je lichaam laten houden, het draait allemaal om je manier van denken. Vertrouwen en goed voelen komt van binnenuit, wetende dat je het waard bent, ongeacht je lengte en kilo’s.
Zelfliefde gaat uiteindelijk over jezelf accepteren en zien hoe mooi je bent. Dat betekent niet meteen dat je perse elke centimeter van jezelf prachtig hoeft te vinden, want de realiteit is dat dat waarschijnlijk nooit gaat gebeuren. Maar het omarmen van je lichaam ondanks de gebreken en weten dat je waarde niet afhangt van je kledingmaat, is waar de echte magie begint.

4 TIPS:
BELOON JE LICHAAM OMDAT HET TE GEK IS

We zijn soms wat terughoudend om onze eigen successen, groot of klein, te vieren. Maar het kan een heerlijke manier zijn om je humeur te verbeteren en om je een goed gevoel te geven. Maak er een prioriteit van om jezelf en je lichaam te belonen omdat het simpelweg te gek is, al is het met iets kleins. Probeer het regelmatig te oefenen: een klein geschenk van jou aan jou. Het helpt je om vriendelijk te zijn voor je lichaam. Schaam je niet om jezelf te vieren!

PRAAT OVER JE LICHAAM ZOALS JE ZOU PRATEN OVER DIE VAN JE BESTE VRIENDIN
Zou je ooit tegen je vriendin zeggen dat ze er lelijk uit ziet in die jurk of dat haar bovenbenen flubberen als ze loopt? Ik kan deze vragen voor je beantwoorden: nee. Dus waarom zou je dat wel doen over jezelf?

ZORG DAT JE INSTAGRAMFEED WAT MEER DIVERS IS
Bestaat jouw instagram feed voornamelijk uit perfecte lichamen en prachtig opgemaakte gezonde salades? Dit kan een negatief effect hebben op de manier waarop jij over je lichaam denkt. Tijd om te instagram-detoxen! Je kunt ervoor kiezen om de accounts te verwijderen of ga op zoek naar de balans tussen prachtige lichamen en mensen die body-positive zijn (of honden en katten foto’s)! Dit zal je helpen om het idee te versterken dat je jouw lichaam net zo normaal is als ieder ander, omdat je het steeds vaker ziet in je feed.

FOCUS JE OP HOE JE JE VOELT & NIET OP HET NUMMER OP DE WEEGSCHAAL
Het nummer op de weegschaal is volledig ongeldig als het gaat om je vertellen hoe het met je gaat. Het is geen maatstaf voor hoe gezond en gelukkig je bent. Concentreer je daarom op hoe je je voelt, voed jezelf met voedsel waar je lichaam behoefte aan heeft en geniet van de dingen waartoe je lichaam in staat is. Dit heeft zoveel meer waarde dan het getalletje op de weegschaal.

Bedenk je dat er maar één iemand zoals jij rondloopt op deze aarde – jouw uniekheid is prachtig en moet niet worden afgekeurd (door jezelf of anderen). Wees jezelf en wees trots om jou te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *